Zorgaanbod

  • Dagbesteding;
    Individuele begeleiding en
    Ambulante woonbegeleiding.

Dagbesteding

Dagbesteding vindt voornamelijk buiten en in onze nieuwe werkschuur plaats. Zo verrichten wij uiteenlopende werkzaamheden voor Staatsbosbeheer, gemeentes, verenigingen (o.a. Olyphia, LTCN en Leonidas), stichtingen, bedrijven en particulieren in en om Noordwolde. Onze werkplaats van 420m2 is speciaal ingericht voor meerdere werkzaamheden. Wij bieden een breed scala aan werkzaamheden welke passen bij de mogelijkheden van elke individu.

Professionele medewerkers begeleiden de activiteiten. U kunt één of meerdere dagen per week deelnemen aan dagbesteding. Als u ook een vervoersbehoefte heeft en u kunt hierin niet voorzien, dan is ondersteuning hierbij ook mogelijk.

 

 

Individuele begeleiding

Heeft u moeite om structuur en regelmaat in uw dagelijkse bestaan aan te brengen? Dan kan Spokedam u individuele begeleiding bieden bij bijvoorbeeld:

Beter leren omgaan met uw financiën;
uw dagbesteding; een verslaving;
activiteiten in het dagelijks leven;
het onderhouden van sociale contacten.

 Ambulante woonbegeleiding

Tevens is ambulante (woon)begeleiding een mogelijkheid. Samen met de cliënt word bekeken hoeveel begeleiding er nodig is en vervolgens wordt er gezamenlijk een begeleidingsplan gemaakt. De ambulante (woon)begeleiding word geboden door hetzelfde vaste team van medewerkers die ook op de dagbesteding werken. Hierdoor kennen de cliënt en de begeleider elkaar goed. Voor de cliënten die ambulante (woon)begeleiding krijgen is het ook een mogelijkheid om 3 dagen per week mee te eten op de dagbesteding. Op deze dagen word er onder begeleiding samen gekookt en gezamenlijk gegeten.

De woonbegeleiding wordt geboden op vaste momenten in de week. Er is 24/7 iemand binnen 15 minuten beschikbaar die in persoon of per telefoon acute hulp kan bieden mocht dat nodig zijn.