Werkzaamheden

Welke werkzaamheden bieden wij?

 

 

Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste begeleiding mensen meer uit hun zelf kunnen halen. Zonder dat men het vaak zelf weet beschikt men over onbenut potentieel. Het uiteindelijke doel van de werkzaamheden die wij aanbieden is het verwerven van een plek in de samenleving.

Dagbesteding Spokedam biedt een breed scala aan werkzaamheden die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid op en rondom de Spokedam. Dankzij ons netwerk met lokale bedrijven en verenigingen kunnen wij deze uiteenlopende werkzaamheden in de omgeving van Noordwolde aanbieden.

Timmerwerk

Onder begeleiding van een ervaren timmerman worden diverse timmerwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamhedenvinden plaats in onze werkplaats, maar ook op locatie. Wij bieden jou een omgeving waar je fouten mag maken om hier vervolgens weer van te leren.

Machinale houtbewerking

Spokedam beschikt over een eigen machinale werkplaats met professionele machines zoals een vandiktebank, zaagtafel en afkortzaag. In opdracht worden hier o.a. kozijnen, tuinmeubelen en dierenverblijven mee gemaakt. Vind je het leuk om met hout te werken? Samen met een vakman leer je veilig werken met deze machines.

Schilderwerk

Voor diverse verenigingen, bedrijven en particulieren doen we diverse schildersklussen zowel op locatie als in onze werkplaats. Een aantal begeleiders hebben reeds jarenlange ervaring in het schilderwerk en kunnen je voorzien van handige tips om je bekwaam te maken in het schilderen.

Verzorging kleinvee

Iedereen met een passie voor dieren is meer dan welkom bij dagbesteding Spokedam. Op ons ruime terrein is voldoende ruimte voor het liefdevol verzorgen van onze kippen en konijnen. Zo werk je aan je vaardigheden die komen kijken bij het verantwoord verzorgen van kleinvee.

Groenvoorziening

Dankzij de unieke samenwerking met Staatsbosbeheer kunnen wij volwaardige werkzaamheden in de groenvoorziening aanbieden. Enkele voorbeelden van werkzaamheden zijn: grasmaaien, bladblazen, snoeien van bomen, onderhoud aan wandelpaden, etc.

Brandhout zagen

Elk jaar vanaf half december tot half maart zagen wij in opdracht van Staatsbosbeheer bomen rondom het Spokedam gebied. De overblijvende bomen krijgen daardoor meer groeiruimte, waardoor de economische kwaliteit en de stabiliteit van het bos verbetert. Houd je van werken in de natuur? Dan kun je jezelf uitleven tijdens deze werkzaamheden.

Brandhout kloven

Het hout dat wij in opdracht van Staatsbosbeheer kappen wordt ook door ons gekloofd tot brandhout. Met een professionele kloofmachine zijn er al vele houtstammen gekloofd. Brandhout kloven is een leuke activiteit om samen met een collega te doen.

Rietvlechten

Noordwolde stond vroeger bekend om zijn rotanindustrie. Onder begeleiding van een ervaren rietvlechter worden o.a dienbladen, poppenwagens, prullenmanden en paraplubakken gevlochten. Wil je graag een oud ambacht leren? Dan is vlechten met rotan en pitriet zeker wat voor jou.

Montagewerkzaamheden

Voor diverse bedrijven in en om Noordwolde verzorgen wij montage en/of inpakwerkzaamheden. voorbeelden hiervan zijn het vouwen van verpakkingsdozen voor de biologische land- en tuinbouw of het inpakken van verftubes welk worden verkocht in diverse winkels.

Moestuin

Spokedam beschikt over een moestuin met verschillende soorten aardappelen, groenten en fruit. Het onderhouden van een moestuin is weliswaar intensief, maar ontzettend leuk. De oogst wordt verdeeld onder de collega’s om er vervolgens een lekkere gezonde maaltijd van te bereiden.

Maatwerk

Wij vinden een gezonde leefstijl erg belangrijk. Goede voeding is daar een onderdeel van, maar bewegen minstens net zo belangrijk. Onder begeleiding van een gediplomeerd running therapeut verzorgen wij Running therapie.

Sport & beweging

Wij vinden een gezonde leefstijl erg belangrijk. Goede voeding is daar een onderdeel van, maar bewegen minstens net zo belangrijk. Onder begeleiding van een gediplomeerd running therapeut verzorgen wij Running therapie.