Welke werkzaamheden bieden wij?

Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste begeleiding mensen meer uit hun zelf kunnen halen. Zonder dat men het vaak zelf weet beschikt men over onbenut potentieel. Het uiteindelijke doel van de werkzaamheden die wij aanbieden is het verwerven van een plek in de samenleving.


Dagbesteding Spokedam biedt een breed scala aan werkzaamheden die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid op en rondom de Spokedam. Dankzij ons netwerk met lokale bedrijven en verenigingen kunnen wij deze uiteenlopende werkzaamheden in de omgeving van Noordwolde aanbieden.

Groenvoorziening

Dankzij de unieke samenwerking met Staatsbosbeheer kunnen wij volwaardige werkzaamheden in de groenvoorziening aanbieden. Enkele voorbeelden van werkzaamheden zijn: bladblazen, snoeien van bomen, onderhoud aan wandelpaden, etc.

Machinale houtbewerking

Dagbesteding Spokedam beschikt over een eigen machinale werkplaats met professionele apparatuur zoals een vandiktebank, zaagtafel en afkortzaag. In opdracht worden hier kozijnen en meubelen gemaakt. Vind je het leuk om met hout te werken? Samen met een vakman leer je om te gaan met deze machines.
Timmerwerk

Onder begeleiding van een ervaren timmerman worden diverse timmerwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamhedenvinden plaats in onze werkplaats, maar ook op locatie. Wij bieden jou een omgeving waar je fouten mag maken om hier vervolgens weer van te leren.

Onderhoud sportterreinen

Naast onze locatie bevinden zich diverse sportverenigingen (voetbalvereniging Olyphia, korfbalvereniging Leonidas en Tennisclub LTCN). Deze verenigingen helpen wij met het onderhouden van hun accomodaties. Het gaat hier om uiteenlopende werkzaamheden zoals grasmaaien, snoeien, straatwerk, schilderwerk, schoonmaakwerkzaamheden, etc.
Schilderwerk

Onder begeleiding van een ervaren schilder worden diverse schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden hoofdzakelijk plaats in onze werkplaats, maar ook op locatie. Wij bieden jou een omgeving waar je fouten mag maken om hier vervolgens weer van te leren.

Verzorgen van kleinvee

Iedereen met een passie voor dieren is meer dan welkom bij dagbesteding Spokedam. Op ons ruime terrein is voldoende ruimte voor het liefdevol verzorgen van onze kippen en konijnen. Zo werk je aan je vaardigheden die komen kijken bij het verantwoord verzorgen van kleinvee.


"Ieder vanuit zijn eigen kracht"